Gäddflugfiskets hemlighet #5

Gäddflugan– en fluga med drag i

En gäddfluga blir till

Detta blir den sista delen i min miniserie om gäddflugfiske.

I samarbete med min gode vän och fiskekompis Andreas Olsson (Flugfiskaren i Småland) har jag gjort en första flugbindningsvideo, Andreas har inrett en riktigt fin studio hemma hos sig som jag fått tillfälle att nyttja, blev filmen bra? ja det kan nog bara andra uttala sig om. Var det nervöst, JA det var det. Hur som helst så visar jag här hur jag binder mina gäddflugor. Detta är en relativt kort variant, bunden på enkelkrok 1/0 från Sameo Flugor.se. Binder jag flugor som är längre binder jag på en stingerkrok som jag fäster med titaniumwire.

Ögon som är limmade med tvåkomponentslim ser ju väldigt fint ut men enligt mig har det ingen betydelse för hur gärna gäddan hugger. Jag tycker till och med att det kan störa flugans gång i vattnet. Jag har istället valt att binda in något material som gärna är fluorescerande och riktigt glöder om man belyser det med UV-lampa. Visst händer det att jag binder kroppen med flash i så kallad dubbingögla. Flugan får då en något lugnare gång i vattnet.  Ytterligare ett filmklipp är under bearbetning och ligger snart på youtube. Förhoppningsvis kan jag inspirera någon!

En riktig gäddfångarfluga!

 

IMG_13171

20171228_090903

Det är som vanligt viktigt att poängtera att detta är mina personliga tankar och funderingar som framkommit efter åratals fiskande och testande av nya metoder eller lösningar, alltså evidensbaserad kunskap.

/Tight Lines

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s