Vemdalen 2016

 

DSC_1769

Även detta år gick fiskeresan till vackra Vemdalen med omnejd, väl framme i Vemdalen åkte vi allra först till vandrarhemmet Gästis. Ett vandrarhem vackert beläget i utkanten av Vemdalen by med gamla anor, där finns servicevänlig personal, ett boende som väl tillfredsställer de behov jag har. Bra priser och bra läge om man har för avsikt att vandra, plocka bär eller fiska.

20170618_084823

Vemdalen har nära på oändligt med fiskevatten inom greppart avstånd, vilket inte gör det hela sämre. För att nämna några ställen så rinner Ljusnan igenom närbelägna Hede, Veman som rinner stilla igenom Vemdalen och inte långt där ifrån ligger Grundsjön.

20170620_122452Men för mig har övre delarna av Ljungan och speciellt Börtnan etsat sig fast, där hade jag tillsammans med mina fiskekompisar ett formidabelt harrfiske för några år sedan, en oförglömlig kväll i lätt duggregn där det nästan högg i varje kast. Denna resa gjorde inte Börtnan oss heller besvikna.

DSC_1744

DSC_1741

DSC_1743

Filip är må jag säga en fena på flugfiske, han började denna dag med att fiska torrt efter öring som stod och vakade på nacken. Plötsligt får jag se att hans spö står i en härlig båge, jag rusar dit och möts av en alldeles underbart fin öring som snart skall återfå friheten, detta måste dokumenteras säger jag och utan att tveka doppar jag min ”vattentäta” mobil och förevigar releasen, jodå den var vattentät ända till jag tog upp den ur vattnet, då tvärdog den.

DSC_1785

Vi fortsatte att fiska nedanför nacken, ut emot mitten av selet går det liksom en djupfåra, är inte vattenståndet alltför högt går den att nå med flugspöet. Precis i kanten där strömfåran möter lite lugnare vatten tog det plötsligt tvärstopp, först var det svårt att känna hur stor fisken kunde vara men ganska snart kände jag tunga knyckar i spöet som avslöjade att detta var en lite bättre fisk. Nu följde en nervös drillning, bara flugan (naturfärgat haröra i strl 12) sitter bra tänkte jag, när fisken närmar sig håven kommer en ny rusning. Nu ser jag att detta med säkerhet är mitt livs största harr hittills, efter en stunds kamp ligger den ståtliga harren i håvgarnet och ett nytt PB på 49 cm är ett faktum.

DSC_1751

FB_IMG_1515006694831Det är bara ett måste att besöka Gunnar Ekbergs Jakt o Fiske butik i Vemdalen, Gunnar är mycket trevlig och mån om att man skall trivas i området, det är alltid en fröjd att komma in i hans butik och få ta del av såväl flugtips som bra fiskeställen. Det är inte bara vi som gillar att fiska i området, för ett tag sedan spelades detta filmklipp in.

DSC_1772

/Tight Lines

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s