Camp Mayfly – Norrefors 190426

Då var det dags för vårens fisketripp till camp Mayfly – Norrefors. För min del en lite speciell fiskedag. Jag hade sedan förra gången jag var här en tanke och strategi om att denna gång vara mer innovativ i mitt flugfiske. Inspirerad av Jonas Olsson som är med i flugfiskelandslaget och min gode vän och fiskekompis Andreas Olsson ”Flugfiskaren i Småland”. Det var när vi premiärfiskade i vackra Alsterån för några veckor sedan och jag på allvar kom i kontakt med fiskemetoden nymfing. Jag tänkte att jag bland annat skulle försöka mig på detta fiskesätt denna dag. Jag insåg snabbt när vi besökte Alsterån vilken potential nymfandet hade. Jag förberedde mig vid bindstädet. Några squirmy wormys fick allt följa med till Norrefors.20190414_110227Efter en del tappra försök att nymfa hugger en fin regnbåge på en av de rosa kreationerna, en stridig fisk som får syna håven efter en god kamp.20190426_120648Jag har en klar strategi denna dag. Efter att ha fiskat här i höstas och insett hur viktigt det är att inte bli statisk i mitt flugfiskande utan tänka på och vara inovativ i mitt flugfiske har jag förberett mig på bästa sett. Av gammal hävd och tradition fiskar jag ofta med streamers när jag fiskar regnbåge, mycket för att jag brukar få fisk på just streamers. Mitt mål i dag är att få fisk på både streamers, squirmy wormy och boobyflugan. Det står klart för mig att om jag ska var framgångsrik i mitt flugfiske måste jag behärska flera metoder och strategier, detta gäller självklart inte bara regnbågsfisket utan det mesta inom flugfisket.

Nåväl, Jag kan ju inte hålla mig utan fiskar ju självklart med en av mina streamers och visst funkar det.

Fish On!20190426_065903.jpg20180905_113331Med i gänget är en av mina allra bästa vänner, fiskepolaren Magnus ”Storfiskarn” Augustinsson, Magnus gör verkligen skäl för sitt alias. När det gäller flugfiske och speciellt flugfiske efter regnbåge vet jag ingen som ens kommer i närheten av Magnus kapacitet, likt en mink nosar han upp ståndplatser, djuphålor m.m. Han är en formidabel flugfiskare och flugbindare helt enkelt, han har flera gånger varit min mentor i flugfisket och idag är inget undantag. Här nedan en av Storfiskarns fångster denna dag.20190426_07373220190426_07403420190426_074107Det är en härlig stämning längs med Mieåns strömmande vatten och Norrefors tillhörande dammar. Flera har sett ”den stora” simma omkring vilket triggar stämningen längs med vattnet.

Jag bestämmer mig för att byta strategi, nu är det dags att pröva min nybundna boobyfluga. Jag fiskar med en lina som är F/S6 alltså en snabbsjunkande spets på  fluglinan som tar ner flugan till botten eller väldigt bottennära. Tanken är sedan att flugan som ju har foamögon strävar/flyter mot ytan och för varje litet drag i linan förs flugan mot botten och sedan flyter den uppåt igen, flugan kan på detta vis fiskas mycket sakta och bottennära vilket visar sig vara en giftig strategi som är mycket fångstgivande denna dag. 20190418_111406Det dröjer inte många kast förrän jag får ett resolut hugg, en riktigt fin båge har fallit för min boobyfluga, men som det är med fiske ibland släpper fisken precis när jag sätter press på den och ska ta fisken i håven. På det igen! Jag byter plats och fortsätter att fiska med min boobyfluga. 20190426_132421En av ”dom stora” glider majestätiskt förbi flera gånger vilket ger mig en tydlig pulsökning. En i gänget lyckas kroka en av dessa stora bågar, en riktig gigant på 7,6 kg. Tyvärr var inte min kamera med just då, grattis till den fina firren! Plötsligt rätas fluglinan ut och jag känner återigen de karakteristiska knyckarna i spöet, nu då, jag tar det försiktigt men drillar ändå fisken bestämt. Efter en stund landar jag fisken i håven och jag har fullbordat det jag har satt mig för, min strategi har fungerat. 20190426_13125320190426_131301Vilken dag jag haft, jag får några fiskar till som släpper efter en stunds drillning men det gör mig inget, jag gör ju rätt eftersom det hugger. När jag sätter mig i bilen och ska åka hem denna varma vårdag visar bilens termometer 27 grader varmt, kanske är det just det varma vädret som får fisken att gå lite djupare och glupskt slurpa i sig min boobyfluga. Jag säger på återseende till camp Mayfly- Norrefors och du Magnus – än en gång, grattis på födelsedagen!

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s