Släng inte dina gamla vadare!

 

FB_IMG_1515006694831

Laga dina läckande vadare

Bästa sättet att se var hålen /läckorna är tycker jag är att vända vadarna ut och in fylla ett ben i taget med vatten, när du ser var det tränger igenom vatten ritar du med en vattenfast penna där läckan är. Låt torka, gnid in rikligt med gummilim typ Repair Extreme där det läckte, funkar kanon och är dessutom ganska snabbtorkande om olyckan skulle vara framme vid fiskevattnet. Man kan med fördel sätta en bit vadartyg på både in och utsidan om man fått en reva och det behövs lagas där det inte är en limfog/söm.

Återanvänd dina vadare

Det är lätt att man efter åtskilliga lagningar tröttnat på att gnida in gummilim på läckande fogar. För att sedan slänga dom och köpa ett par nya. Jag måste ju ändå medge att det är en alldeles speciell känsla att fiska första gången med ett par nya andasvadare, man vet ju liksom att de är hela och inte läcker.

Nedan visar jag med lite bilder hur jag gjorde när jag omvandlade mina gamla vadare till ett par utmärkta överdragsbyxor som tål rejält med väta.

Steg ett är att klippa bort neoprensockorna.

20180103_192020Jag klipper strax under sömmen så att jag behåller damasken på själva byxan.

20180103_192340Sedan viker jag ner den övre delen (ovan midjan), på denna modell är det förberett med hängslen i midjan. Sedan klipper jag ett par millimeter från sömmen i midjan.

20180103_192935

20180103_193302Sådär ja, nu har jag ett par överdragsbrallor som står emot det mesta i regnväg. Jag behöll damaskerna nertill för att jag ska kunna fästa dom i ett par vanliga kängor om jag vill, annars kan man ju bara dra dom över skaftet på ett par gummistövlar. Jag tycker det känns bra att använda ett vadarbälte i midjan, kan kännas lite sladdrigt annars.

20180103_194017Under 2018 tänker jag bland annat recensera fiskeutrustning som jag använder, kanske kommer det fler inlägg med tips på hur man kan förlänga livslängden på fiskeutrustningen.

Mina mål vad gäller fisket under 2018 är:

  • Försöka ta minst 10 olika fiskarter på fluga
  • Flugfånga en gädda på 100 cm och gärna en gädda på 10+
  • Spinnfånga en gädda på 100 cm och gärna en gädda på 10+
  • Fiska i svenska fjällen
  • Flugfånga en harr över 49 cm
  • Fiskeresa till Bosnien
  • Utveckla den lokala fiskeklubben Torsåsbyggdens sportfiskeklubb
  • Göra fler fiskerelaterade videos
  • Men framför allt fiska mer!

Jag startade min fiskeblogg i Augusti 2017, min förhoppning är att kunna inspirera likasinnade genom det jag skriver om. Jag hade nu vid årsskiftet 833 unika besökare, inte så illa tycker jag för att var helt ny på detta så ett sista mål för 2018 måste ju bli att komma över unika 1000 besökare.

Det är som vanligt viktigt att poängtera att detta är mina personliga tankar och funderingar som framkommit efter åratals fiskande och testande av nya metoder eller lösningar, alltså evidensbaserad kunskap.

/Tight Lines

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s